SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK IN NARAVOSLOVNI DAN – ZDRAVO ŽIVLJENJE
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V tednu od 17. do 23. novembra 2025 obeležujemo Teden slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo v petek, 21. novembra 2025.
Glavni namen projekta je ozaveščanje o:
- pomenu zajtrkovanja in uživanja, lokalno pridelane, zdrave in uravnotežene hrane,
- pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in ohranjanja čistega okolja,
- postopkih pridelave in predelave hrane ter dejavnostih na kmetijskem področju.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi: Moja izbira je slovenska hrana.
Letos bomo slovenski tradicionalni zajtrk v šoli obeležili tako, da bomo dan začeli s skupnim zajtrkom z učenci ob 8.30. Na jedilniku bodo kruh, bio maslo, med, mleko in jabolko – vse slovenskega izvora. Po zajtrku bomo nadaljevali z naravoslovnim dnem z naslovom Zdravo življenje. Izvedene bodo različne delavnice v katerih bodo učenci poskrbeli za ohranitev zdravja, s področja gibanja, ohranitve dobrih odnosov in zdrave prehrane.
Več o Tradicionalnem slovenskem zajtrku pa si lahko preberete na povezavi https://www.nasasuperhrana.si/projekti/tradicionalni-slovenski-zajtrk/.
Organizatorke dneva: Marjetka Klep, Maja Luković, Leandra Mernik







