Skoči na glavno vsebino

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK IN NARAVOSLOVNI DAN – ZDRAVO ŽIVLJENJE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

V tednu od 17. do 23. novembra 2025 obeležujemo Teden slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo v petek, 21. novembra 2025.

Glavni namen projekta je ozaveščanje o:

  • pomenu zajtrkovanja in uživanja, lokalno pridelane, zdrave in uravnotežene hrane,
  • pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in ohranjanja čistega okolja,
  • postopkih pridelave in predelave hrane ter dejavnostih na kmetijskem področju.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi: Moja izbira je slovenska hrana.

 

Letos bomo slovenski tradicionalni zajtrk v šoli obeležili tako, da bomo dan začeli s skupnim zajtrkom z učenci ob 8.30. Na jedilniku bodo kruh, bio maslo, med, mleko in jabolko – vse slovenskega izvora.  Po zajtrku bomo nadaljevali z naravoslovnim dnem z naslovom Zdravo življenje. Izvedene bodo različne delavnice v katerih bodo učenci poskrbeli za ohranitev zdravja, s področja gibanja, ohranitve dobrih odnosov in zdrave prehrane.

 

Več o Tradicionalnem slovenskem zajtrku pa si lahko preberete na povezavi https://www.nasasuperhrana.si/projekti/tradicionalni-slovenski-zajtrk/.

 

 

Organizatorke dneva: Marjetka Klep, Maja Luković, Leandra Mernik

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Orodna vrstica za dostopnost

Spletišče uporablja le piškotke, ki so potrebni za delovanje storitve. Politika zasebnosti
Politika zasebnosti