V petek, 24. 6. 2022, smo obeležili dan državnosti s proslavo »NAŠA DOMOVINA PRAZNUJE«  v večnamenski dvorani pri OŠ Miklavž na Dravskem polju. Učenci so po dobrih dveh letih, ki sta bili zaznamovani s koronskimi ukrepi, z velikim veseljem sodelovali oziroma nastopali na prireditvi. Proslavo sta povezovala osmošolca Kaja Čuček in Aljaž Šavora.

Prvi del proslave se je nekoliko bolj navezoval na dan državnosti. Učenci so se predstavili z deklamacijami, zapel je OPZ, zaplesali so folkloristi, ki skrbijo za ohranjanje slovenske kulturne dediščine. Spoznali smo tudi, kako Butalci sejejo sol in uživali v dramski uprizoritvi četrtošolcev, tretješolci pa so nam predstavili državne simbole Slovenije.

Proslave se je udeležil tudi gospod župan Občine Miklavž na Dravskem polju, magister Egon Repnik, ki nam je zaupal svoje misli o naši domovini Sloveniji.

Druga polovica proslave se je že prevesila v počitniško vzdušje, za katerega so še posebej dobro poskrbeli učenci šolske skupine oziroma banda Twister. Sprostili smo se ob poslušanju čudovite klavirske glasbe, ob verzih naših pesnikov pa smo razmišljali o prostem času in prihajajočih brezskrbnih, sončnih, igrivih in iskrivih dneh.

Prvošolci so pospešili ritem s svojo plesno točko. MPZ nas je s prepevanjem popeljal na Vrtiljak in zapel še pesem Ko bi vsa ljudstva. Ob koncu našega prazničnega in predpočitniškega druženja nam je lepe in varne počitnice zaželela še gospa pomočnica ravnateljice, dr. Katarina Germšek.

Bojana Pauman,

učiteljica slovenščine in organizatorka proslave