Četrti in peti dan, tretješolci, 9.6.2022 in 10.6.2022

ČETRTI DAN

Danes smo se zbudili v deževno jutro. Priznati moramo, da je prav pasalo, saj smo se lahko med seboj še dodatno družili, opomnili da rastlin ne trgamo, ampak jih pobožamo in tako dobimo njihov vonj. Spoznali smo, da je sol začimba modrosti in da v kombinaciji s sivko deluje čarobno. Čarovnija deluje kadar smo v stiski, potrebujemo pomoč, imamo preveč energije, smo razburjeni in tudi takrat, ko nimamo koncentracije. Izdelali smo si čarobno vrečko s sivko in morsko soljo, ki si jo lahko damo na glavo. Ko globoko dihamo, pride čarovnija na plano. Ta čarovnija te umiri in potolaži. Lahko jo damo tudi pod vzglavnik ali jo imamo pri sebi in povonjamo, ko jo potrebujemo.

Na koncu dneva smo izvedli Talente, kjer smo pokazali kaj znamo. Uživali smo v čaranju, prepevanju, plesu, pripovedovanju šal in težko pričakovani zaključni zabavi, ki nas je sladko popeljala v deželo sanj.

PETI DAN 

Zadnji dan smo pa preživeli na obali, kjer smo dihali in v tišini poslušali okolico, raziskovali obalo in lovili rake. Tako smo bili navdušeni, da smo se komaj vrnili v dom, kjer smo kosili in se počasi odpravili v objeme domačih.